Te-blogg

Te er ikke bare te

For Te-Salongen er te ikke bare te. Te inneholder en stor og fantastisk historie som er fylt med legender, tradisjoner og fortellinger. Utover gode historier, inneholder te en vidunderlig smak, lukt og er rik på inntrykk. Ingen te er den samme. Te kommer fra en levende plante, ved navn Camellia sinensis, og avhengig av vind, vær, høsting og foredling, kommer det hver gang forskjellige tesorter ut av planten.

En velfortjent te pause

Te er et vell av opplevelser som inviterer til kvalitets tid med deg selv eller sammen med andre du liker å være sammen med. Når den deilige duften av nytraktet te treffer neseborene, så er det som om alle spente muskler slapper av. En kopp te inviterer til pause som vi ofte trenger i en hektisk hverdag, men vi ofte hopper over. Teen gir rom for refleksjon og stillhet. To ting vi noen ganger glemmer når barna blir hentet, må maten lages, e-post skal besvares og fritidsinteresser skal ivaretas.

Vi samles rundt teen. Når vi snakker med hverandre, oppdateres på hverandres liv og feirer suksesser, er teen et samlingspunkt. Men ved harde og vanskelige tider vi måtte møte, er teen noe vi kan styrke oss på. Når vinden rister og regn pisker ned, så er det ingenting som en kokende kopp varm te, som både stimulerer og varmer forfrosne tær og fingre.

Og grunnen til dette er at det er en te for enhver anledning. Teen har en kompleksitet som betyr at det er alltid en smak av nyanse eller en kombinasjon som passer den situasjonen du er i. Enten det er en kopp forfriskende urtete å hindre velvære i å ta på. Eller en mild kopp hvit te med noter av blomster om morgenen. Eller en kopp sterk te ooling med esker med koffein til kjedelig ettermiddag, så er det te.

Te-blogg

Alle disse te-gleder ønsker vi å dele med deg. Derfor kan du her på Te-Salongen sin blogg gå dypere inn i teens mangfoldighet, lese om te typer og bearbeiding og historie, de bærer på. Du kan også lese om andre typer te, som er egentlig ikke ekte te, men vi fortsatt kaller det, slik som urtete, rooibos etc. Foruten de mange forskjellige typer te, kan du også lese om de mange fantastiske te-merkevarer, som har funnet sin vei til te-boksen. Du kan lese om hvert te-hus og bli litt klokere på hva slags te hus, Te-Salongen velger å ha sin te fra.